Kakao Guatemala 100%

Odrůda: Criollo


Čistá kakaová hmota z kakaových bobů
Původ: rodinná farma v oblasti Alta Verapaz, Guatemala

Je mi ctí nabídnout Vám kakao přímo od producenta/pěstitele

Nebojácného muže (pro mne je to muž se lvím a obrovským srdcem), kterému se daří zhmotňovat své vize a naplňovat své sny…tvořit Ráj na Zemi tady a teď… a jak to dělá? Dělá to, čemu věří.

Od teď si můžeš čistou 100% ceremoniální kakaovou hmotu objednat snadno a rychle tady:

S použitím patronského kódu „Amritam cacao“ získáš 20% slevu!

Tato farma je zcela off-grid a pěstuje a zpracovává kakao dle tradičních metod. Půda je obhospodařována na principech permakultury a udržitelného zemědělsko-lesnického hospodářství. Významně se podílí ve změně v přístupu lokálních zemědělců a rodin ke stromům (Guatemala je jednou z mnoha zemí, kde farmářství mělo dramatický vliv na stav pralesa a ten byl takřka zničen, jelikož hodnota stromů se počítá teprve, když se změní ve stavební nebo topný materiál). Kanaďan Laurent a jeho mayská žena Beronika s pomocí místních přeměnili tento neúrodný kus pozemku zpět ve šťavnatý a zdravý les, který je z velké částí jedlý. Kakao se jim daří pěstovat bez vedlejší spotřeby vody ve zcela přirozených podmínkách. Koupí tohoto kakaa vězte, že pomáháte udržovat balanc na Zemi a rozvíjet tento projekt, který dáva živobytí mnoha guatemalským rodinám a nabízí inspiraci místním, kterým pomáhá měnit tradiční,ale již nefunkční přístupy k půdě, rostlinám a zvířatům.

Ceremonial

— Hmota je nejméně zpracovávána a může připadat těžší ke trávení, hodí se skvěle k jakémukoliv ceremoniálnímu použití…

Ritual

— dle mého úsudku vyniká nejlepší chutí, fakt že je „fine grounded“ velmi pečlivě zpracováno/mleto/třeno mu propůjčuje velmi jemnou „smoothy“ texturu a zdá se tedy jemnější, používám jej ráda spíše k oslavám, tanci, probouzení vášně

Ancestral

— Je zpracováno jako Ritual a vypadají obdobně, nicméně 20% olejů je odstředěno a to zanechává více aktivních/efektivních látek. Používám jej o to raději k introspektivním cestám, meditacím, klidným a soustředěným událostem…působí nejintezivněji,ale fakt, že obsahuje o 20% méně olejů, jej činí méně snadno stravitelným (stravitelnost zde odměřuji dle vysokých ceremoniálních dávek), chuť je nápadně fermentovaná). Právě takto bylo připravováno kakao mayskými předky!

Raw verze

— kdy kakao nebylo ani zlehka opraženo, neprochází fermentačním procesem a je sušeno na slunci zcela unikátním způsobem – nicméně jej doporučuji cacao znalcům/milcům pro fakt, že se může hůře trávit a vaše tělo potřebuje jistý trénink.

Pin It on Pinterest