Časy plné výzev, tlaků a návalu informací…jak jim odolat? Zachovat vnitřní klid a mír a zejména radost, které je třeba víc a víc? Kakaíto mi pomohlo tam, kde už zdá se ubývalo vnitřních sil. 

 

Jak si zachovat potřebný boost energie po celý den i bez prolévání se kávou?   

 

Máš rád(a) kofeinový náboj z ranního šálku kávy? 

   – Možná si i dáváš energy drinky během dne nebo je doplníš shotem espressa?

   – Kofein Ti zdánlivě nakopne baterky, ale není snadné se koncentrovat nebo tě rozbolí hlava?

 

 

Vynikající zpráva! Všechno, co ti nabízí káva, Ti může poskytnout hrnek pravého lahodného kakaa a to bez vedlejších efektů „bzukotu“ a roztržitosti.    

 

100% Rituální kakao Amritam poskytuje energii po celé hodiny, zvyšuje schopnost soustředění a zachovává čistou lehkou hlavu! 

 

Čím to je?!

Toto kakao je velmi bohaté na Theobromin, který ačkoliv je svým chemickým vzorcem velmi podobný molekule kofeinu, jeho vliv na tělesné funkce je výrazně odlišný! Kofein rozdáždí obdobně jako adrenalin a následuje tedy nutně energetický pád! Zatímco Theobromin zvyšuje krevní oběh a pulsaci pozvolně, čímž prokrvuje a dodává více kyslíku našemu mozku a dalším orgánům…a tedy mu vděčíme za zvýšenou kreativitu a radost v našem oběhu. Šálek kakaa je stále znatelný po 6 -10 -ti hodinách – ideální začít s ním den!

Závěrem podávám upozornění, že ceremoniální kakao není zaměnitelné s kakaovými boby od všemožných hybridů kakaovníku, je pěstováno biologicky a ne plantážně…kakao je nejnáročnější plodina na spotřebu vody!Běžné čokolády neobsahují ani zlomek vitamínů a prvků podstatných pro regeneraci, buněčnou syntézu, atd. našeho těla…ceremoniální kakao obsahuje minimální až mizivý podíl kofeinu a naopak je nasyceno Theobrominem!    

 

A proto volte svůj zdroj kakaa pečlivě!  

 

Jeden z mých oblíbených a jednoduchých receptů na denní šálek kakaa:  

 Ingredience:  

  • ořechové či jiné veganské mléko (i zde je potřeba dobře volit – už jste někdy viděli plantáže mandlovníků?! – pro nás evropany asi nejdostupnější a k přírodě nejšetrnější mléko ovesné…ale jasně, je potřeba se taky hýčkat)
  • panela/šafránový cukrový sirup/javorový sirup
  • skořice
  • vanilka(nejlépe domácí vanilkový extrakt z lusku)
  • kajenský pepř
  • a případně voda  

 

Kakao je opravdovým nektarem – mrkněte, co je to za koktejl vitamínů, antoxidantů,stopových prvků a…… Mmmmm: 

 

Pin It on Pinterest

Share This