Místo toho, abyste slupky od jablek vyhodili, dejte je do trouby. Za chvíli si poděkujete

Místo toho, abyste slupky od jablek vyhodili, dejte je do trouby. Za chvíli si poděkujete

Čištění trouby je často náročný úkol, zvláště když je v ní zaschlá mastnota a připálené zbytky jídla. Místo několikahodinového drhnutí se však vyplatí použít domácí metody, které troubu vyčistí během chvilky. Zjistěte, co můžete udělat, aby váš spotřebič opět zářil jako nový.

Čištění trouby není nejjednodušší úkol, protože plechy a stěny trouby se při každém vaření zašpiní. Kromě toho se ve spotřebiči usazují odolné nečistoty způsobené připáleným tukem. Naštěstí si s tím lze snadno poradit pomocí loupače jablek. S nimi bude čištění trouby mnohem snazší a příjemnější. Poradíme vám, jak tyto kuchyňské zbytky použít, aby se do našeho spotřebiče vrátila zářivá čistota.

Jak používat jablečné slupky? Díky nim bude vaše trouba zářivě čistá

Jablečné slupky jsou obvykle považovány za nepotřebné a prostě se vyhodí. Měli byste však vědět, že tento kuchyňský odpad může být klíčem k čisté a zářivé troubě. Jde o to, že slupky, stejně jako celé ovoce, obsahují kyselinu jablečnou. Ta má protiplísňové, antibakteriální a mírně bělící vlastnosti.

Tato přírodní látka nám pomůže rozpustit mastnou špínu v troubě, takže ji nebudete muset dlouho drhnout. Stačí, když slupky rozložíme na plech a vložíme je na 30 minut do trouby vyhřáté na 150 stupňů Celsia.

Po uplynutí této doby slupky vyjmeme, a když trouba vychladne, otřeme je vlhkým hadříkem, abychom odstranili nečistoty. Mějte však na paměti, že při použití této metody musíte použít čerstvé slupky.

Místo toho, abyste slupky od jablek vyhodili, dejte je do trouby. Za chvíli si poděkujete

Jak ještě můžeme vyčistit troubu pomocí přírodních prostředků?

Troubu můžeme vyčistit i jinými domácími metodami, abychom se vyhnuli používání čisticích prostředků. Dobrým nápadem je použití citronu. Stačí, když do trouby, předehřáté na 150 stupňů Celsia, vložíme nádobu naplněnou 1 litrem vody a šťávou ze 4 citronů.

Po 20 minutách misku vyjmeme, a když vychladne, očistíme nečistoty vlhkým hadříkem. Další možností je použít stejným způsobem grapefruitovou, limetkovou nebo pomerančovou šťávu. K péči o troubu můžete použít také vodu a ocet.

K tomu stačí smíchat jablečný ocet s vodou v poměru 1:1 a nalít jej do nádoby s rozprašovačem. Poté tuto směs nastříkejte na spotřebič. Po několika minutách nečistoty setřete hadříkem. Měly by se odstranit bez problémů, protože ocet mastnotu změkčuje. Po skončení čištění nezapomeňte nechat troubu otevřenou, aby mohl zápach octa uniknout.

Místo toho, abyste slupky od jablek vyhodili, dejte je do trouby. Za chvíli si poděkujete

Přejít nahoru