Tato proteinová snídaně zvyšuje produkci kolagenu a obnovuje střevní mikroflóru

Tato proteinová snídaně zvyšuje produkci kolagenu a obnovuje střevní mikroflóruSnídat slané jídlo není pro každého snadné, zvláště když musíte upřednostnit bílkoviny. Tento odvěký pokrm je však obzvláště prospěšný a je také bohatý na kolagen.

Všichni odborníci tvrdí: snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Pokud vám ráno dodá první potřebnou dávku energie, má skutečný vliv na to, jak bude probíhat zbytek dne. Rozlučte se s koláči, sladkými cereáliemi a dalšími pochutinami, které mohou způsobit prudké zvýšení hladiny cukru v krvi a nežádoucí výkyvy vitality.

Lékaři jsou přesvědčeni, že snídaně by měla obsahovat hodně bílkovin a pokud možno i slaného, abyste si udrželi energii co nejdéle. Tento nápoj, který si získává oblibu na sociálních sítích, se konzumuje již tisíce let a je považován za zdroj kolagenu, a tedy bílkovin, ideální pro každodenní konzumaci. Jak se jmenuje. Kostní vývar. Kostní vývar, získaný z vařených zvířecích kostí a pojivové tkáně, používají kuchaři pravidelně jako základ polévek, omáček a masových šťáv.

Tato proteinová snídaně zvyšuje produkci kolagenu a obnovuje střevní mikroflóru

Předpokládá se, že se vaří od počátku lidstva. Antropologové se domnívají, že lidé tuto tekutinu pili již v pravěku. Od té doby vzniklo mnoho variant, z nichž nejznámější je pravděpodobně „tonkatsu“, oblíbené japonské jídlo, jehož název doslova znamená „vývar z vepřových kostí“. Vývar z kostí, který je díky době vaření bohatší než jeho protějšky, obsahuje také kolagen, želatinu, vápník, hořčík, fosfor a další důležité minerály, takže je vynikajícím zdrojem bílkovin. Kolagen obsahuje aminokyseliny glycin a arginin , které mají protizánětlivé účinky, podporují pružnost pokožky a usnadňují trávení. Je také důležitým spojencem pro zdraví kostí a hojení ran. V neposlední řadě vápník, hořčík a fosfor podporují zdraví kostí a zmírňují osteoartrózu. Jedná se o skvělý recept, který nejen dodává tělu bílkoviny, ale také zpomaluje opotřebení kloubů.Tato proteinová snídaně zvyšuje produkci kolagenu a obnovuje střevní mikroflóru

 

Vyvážené snídaně pro boj s chutí na jídlo

Pro ty, kteří se těžko rozhodují, existují i jiné způsoby, jak se hned po ránu zasytit bílkovinami. Biochemička Jessie Inschaupe, známá spíše jako „bohyně glukózy“, nám prozradila své oblíbené recepty, jak udržet hlad na uzdě po hodině jídla. Její první recept? Jednoduše zbytky ryby nebo masa z předchozího večera s avokádem. Kombinace bílkovin a zdravých tuků vás zasytí na dlouhou dobu a podporuje růst svalů. Druhou možností je omeleta s fetou a sýrem. Rychlý a antioxidační recept, který kombinuje bílkoviny, vápník a vitaminy B12 a B2. A konečně pro ty, kteří mají chuť na sladké, navrhuje odborník také řecký jogurt s lesními plody. Tato alternativa kombinuje vysoký obsah bílkovin v řeckém jogurtu s antioxidanty, které zaručují bobule. Rozlučte se s chutí na sladké a pozdravte každodenní potěšení!

Přejít nahoru