Kakao dá tělu totéž co káva,ale bez nežádoucích vedlejších účinků!

Jak si zachovat potřebný boost energie po celý den i bez prolévání se kávou? Máš rád(a) kofeinový náboj z ranního šálku kávy? – Možná si i dáváš energy drinky během dne nebo je doplníš shotem espressa? – Kofein Ti zdánlivě nakopne baterky, ale není snadné se koncentrovat nebo tě rozbolí hlava? 100% Rituální kakao poskytuje energii po celé hodiny, jelikož se metabolizuje postupně (7/8hodin), zvyšuje schopnost soustředění a zachovává čistou lehkou hlavu!

 

Časy plné výzev, tlaků a návalu informací…jak jim odolat? Zachovat vnitřní klid a mír a zejména radost, které je třeba víc a víc? Kakaíto mi pomohlo tam, kde už zdá se ubývalo vnitřních sil. 

 

Jak si zachovat potřebný boost energie po celý den i bez prolévání se kávou?   

 

Máš rád(a) kofeinový náboj z ranního šálku kávy? 

  – Možná si i dáváš energy drinky během dne nebo je doplníš shotem espressa?

  – Kofein Ti zdánlivě nakopne baterky, ale není snadné se koncentrovat nebo tě rozbolí hlava?

 

 

Vynikající zpráva! Všechno, co ti nabízí káva, Ti může poskytnout hrnek pravého lahodného kakaa a to bez vedlejších efektů „bzukotu“ a roztržitosti.    

 

100% Rituální kakao  poskytuje energii po celé hodiny, jelikož se metabolizuje postupně (7/8hodin), zvyšuje schopnost soustředění a zachovává čistou lehkou hlavu!

 

Čím to je?!

Toto kakao je velmi bohaté na Theobromin, který ačkoliv je svým chemickým vzorcem velmi podobný molekule kofeinu, jeho vliv na tělesné funkce je výrazně odlišný! Kofein totiž rozdáždí obdobně jako adrenalin a následuje tedy nutně energetický pád! Zatímco Theobromin zvyšuje krevní oběh a pulsaci pozvolně, čímž prokrvuje a dodává více kyslíku našemu mozku a dalším orgánům…a tedy mu vděčíme za zvýšenou kreativitu, probuzení a radost v našem těle. Šálek kakaa je stále znatelný po 6 -10 -ti hodinách a tedy ideálně začít s ním den!

Závěrem podávám upozornění, že ceremoniální kakao není zaměnitelné s kakaovými boby od všemožných hybridů kakaovníku, je pěstováno biologicky a ne plantážně. Kakao je nejnáročnější plodina na spotřebu vody! Představte si tedy, co způsobí, je-li vysazeno v pro něj nepůvodním prostředí bez dostatku vláhy? Běžné čokokolády navíc neobsahují ani zlomek vitamínů a prvků podstatných pro regeneraci, buněčnou syntézu, atd. našeho těla…

I kakao může obsahovat malé množství kafeinu, který může mít ne až tak žádoucí účinek na naše tělo v případě podání vysoké dávky kakaa pro rituální účelyceremoniální kakao Amritam/Dalileo obsahuje opravdu jen zanedbatelné množství kafeinu. (Pěstitelé nejsou nuceni své kakao testovat na mnohé obsahové látky a už vůbec ne na kafein).

  

 

A proto volte svůj zdroj kakaa pečlivě!

 

Jeden z mých oblíbených a jednoduchých receptů na denní šálek kakaa:  

 Ingredience: 

  • ořechové či jiné veganské mléko (i zde je potřeba dobře volit – už jste někdy viděli plantáže mandlovníků?! – pro nás evropany asi nejdostupnější a k přírodě nejšetrnější mléko ovesné…
  • panela/šafránový cukrový sirup/javorový sirup
  • skořice
  • vanilka (nejlépe domácí vanilkový extrakt z lusku)
  • kajenský pepř
  • a případně voda

 

Kakao je opravdovým nektarem –  koktejl vitamínů, antoxidantů, stopových prvků a…… Mmmmm: 

 

Pin It on Pinterest

Share This