Vzduchová fritéza není dobrá jen na smažení, je to geniální trik

Vzduchová fritéza není dobrá jen na smažení, je to geniální trikVzduchové fritézy jsou stále oblíbenější, protože zabírají méně místa, spotřebovávají méně elektřiny a lze je používat bez oleje. Vzduchové fritézy se však nehodí jen ke smažení, můžete je používat i místo mikrovlnné trouby!

Pokud vaříte pro malý počet osob nebo máte v kuchyni málo místa, bude pro vás vzduchová fritéza skutečným přínosem, a to z dobrého důvodu – tyto malé trouby jsou stále oblíbenější. Můžete v nich připravit mnoho zdravých pokrmů, ale věděli jste, že je lze použít i místo mikrovlnné trouby? Slouží nejen k pečení, ale také k ohřívání potravin.

Můžete ji používat na všechno místo mikrovlnné trouby

Než vyhodíte mikrovlnnou troubu, podívejte se na specifikace vzduchové fritézy, kterou máte v kuchyni, protože ne všechny typy umí ohřívat. Pokud si ji plánujete koupit, je lepší vybrat takovou, která umí nejen smažit, ale také opékat, zvedat a ohřívat. Existují také fritézy s funkcí kropení vodou, takže pizza a těsto budou stejně čerstvé jako při ohřevu. A pokud jste si kvůli nedostatku místa nekoupili fritézu, můžete ji umístit místo mikrovlnné trouby – je to skvělá náhrada.

Vzduchová fritéza není dobrá jen na smažení, je to geniální trik

Rovnoměrný ohřev

V mikrovlnné troubě se často stává, že jedna část jídla je horká a druhá ledová, ale to není případ fritézy airfryer: ohřívá jídlo rovnoměrně a rychle. Pokud ji použijete místo mikrovlnné trouby k ohřevu jídla, první, čeho si všimnete, je, že nezmění původní chuť ani strukturu jídla, ve skutečnosti bude chutnat jako čerstvě uvařené jídlo.

Některé věci by se neměly používat

Ve fritéze airfryer se nedoporučuje ohřívat tekutiny, rozpuštěné máslo nebo margarín, nebo jen velmi opatrně v žáruvzdorném nádobí. Pokud nemáte mikrovlnnou troubu, měly by se ohřívat na sporáku v hrnci na mírném ohni.

Přejít nahoru