Německá kultura od dětství vštěpuje negativní postoj k nadměrné spotřebě přírodních zdrojů, ačkoli čistota a pořádek se zde berou velmi vážně.
Nádobí se myje ihned po jídle, ale děje se tak speciálním způsobem, který umožňuje efektivní čištění s minimálním dopadem na přírodu.
Při mytí se do dřezu vloží speciální zátka nebo špunt a voda se napustí do dvou třetin objemu. Do této vody se přidá několik kapek mycího prostředku. Poté se do tohoto roztoku vloží všechno nádobí a důkladně se umyje, přičemž se použije pouze tato voda.
Po dokončení mytí se nádobí opláchne ve stejné vodě a nechá se uschnout. Po usušení se talíře a ostatní nádobí jednoduše otřou utěrkou. Při použití minimálního množství mycího prostředku se to podle autora kanálu All About Everything ukáže jako dostačující.
Tímto způsobem se šetří přírodní zdroje a dalším plusem je úspora za komunální služby, protože oplachování nádobí pod tekoucí vodou vyžaduje velké množství vody.