Konec pečicího papíru: Jak využít fritézu na maximum

Konec pečicího papíru: Jak využít fritézu na maximum

Pečicí papír ve fritéze představuje určité riziko a ve většině případů není nutný. Pokud chcete zabránit trvalým skvrnám, můžete použít speciální vložky a silikonové formy.

Koše fritézy jsou obvykle potaženy nepřilnavou vrstvou a lze je mýt v myčce nádobí, takže se snadno čistí. Vyplatí se tedy koš dále chránit před znečištěním pečicím papírem? Výrobci přece varují před možným požárem, pokud se papír do pečicího koše vloží během předehřívání. Papír by pak mohl být cirkulujícím vzduchem přitlačen k topným tělesům.

Proto je lepší se použití pečicího papíru pokud možno vyhnout, protože brání cirkulaci vzduchu a například hranolky jsou díky němu méně křupavé než bez papíru.

Praktičnost fritézy: vložky na pizzu, dušené maso a muffiny.

Konec pečicího papíru: Jak využít fritézu na maximum

Pokud se nechcete obejít bez ochrany před znečištěním, můžete použít silikonové formy. Jsou příliš těžké na to, aby je zachytil cirkulující vzduch. Na rozdíl od pečicího papíru je spodní strana silikonové formy rýhovaná, což umožňuje odtok tuku, což prospívá křupavosti pokrmu. Podle výrobce lze silikonové formy snadno čistit pod tekoucí vodou nebo v myčce nádobí.

Pokud chcete fritézu používat nejen k pečení hranolků, pak dříve či později stejně budete muset dokoupit uzavřenou vložku. Stejně jako hrnec ji lze použít k přípravě nejrůznějších pokrmů, včetně oblíbených jednohubek, koláčů a pečeně. Takové příslušenství je často k dispozici u výrobce.

Za pozornost stojí také plechy na křupavou pizzu: skládají se z plechu s obzvláště širokými prohlubněmi, které umožňují lepší pohyb cirkulujícího vzduchu. K dispozici jsou také vložky, do kterých lze vložit grilovací špízy.

Konec pečicího papíru: Jak využít fritézu na maximum

Přejít nahoru